Elektrische auto opladen

Lees hier alles over het opladen
van uw elektrische wagen

Net als je smartphone, moet ook een elektrische auto regelmatig worden opgeladen. Het opladen van een elektrische auto werkt zoals bij vrijwel elk elektrisch apparaat: je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadoplossing en gedurende een bepaalde tijd wordt de accu in de auto opgeladen. De snelheid waarmee de auto wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen en is van veel variabelen afhankelijk.

Milieuvriendelijk rijden

In de Europese en Vlaamse klimaatdoelstellingen ligt een uitdaging om efficiënter en duurzamer met energie om te gaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal, want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden.

Publieke laadpalen

Wanneer je een wagen hebt die rijdt op benzine of diesel, kan je gewoon stoppen bij eender welk tankstation. Bij een elektrische auto is dat niet het geval. Onderweg kan u gebruik maken van een infrastructuur met publieke laadpalen. Momenteel zijn er nog altijd minder van deze oplaadpunten in ons land, ten opzichte van tankstations. Maar er worden continu laadpalen bijgeplaatst, naarmate het aantal elektrische auto’s verder stijgt. Voor het opladen bij een publieke laadpaal heeft u altijd een speciale laadpas nodig.

Hoelang duurt het opladen van je elektrische auto?

Dat hangt zowel af van de capaciteit van de batterij in je elektrische wagen, als het vermogen van het laadpunt of je stopcontact. Goed om weten, is dat de batterij van je elektrische auto na 50% van de tijd al voor zo’n 80% is opgeladen. Nadien wordt het proces namelijk vertraagd, zodat er zeker niets fout gaat.

Thuis opladen

Er bestaan diverse mogelijkheden om uw elektrische wagen thuis op te laden. Zo kan u kiezen voor een laadpaal of andere meer mobiele en flexibele laadoplossing.

De NRGkick handiger dan een laadpaal

De NRGkick laadt niet alleen zo snel en zo veilig als een vaste laadpaal, maar kan ook gebruikt worden buitenshuis in alle weersomstandigheden.Zeer flexibel : de NRGkick kan op elk moment uitgezet worden en meegenomen worden naar uw volgende bestemming. Om op te laden op meerdere locaties (bijvoorbeeld thuis en op het werk) heeft u maar één NRGkick lader nodig ipv meerdere laadpalen. En ook nog eens goedkoper als je de globale prijs van de NRG kick vergelijkt met een laadpaal.

Kort samengevat, de NRGkick bespaart u geld en tijd en geeft u vrijheid en flexibiliteit.

Voordelen van NRGkick

De NRGkick is een veilige, flexibele, slimme en snelle laadoplossing. Met de NRGkick kan u uw laadmogelijkheden uitbreiden van openbare laadpalen naar elk stopcontact in huis. Elektriciteit is overal, NRGkick maakt het bereikbaar! De ideale voor thuis en onderweg.

Met de mobiele oplader NRGkick ken je je elektrische auto zo snel mogelijk opladen op bij elk stopcontact - laadvermogen tot 22 kW is mogelijk!
NRGkick biedt u volgende voordelen:

⚡️ Maximale laadsnelheid tot 22 kW
📦 vervangt volledig een wallbox en kan op elk moment worden meegenomen
🔌 werkt op elk standaard stopcontact
💪 robuust en veilig om overheen te rijden
☔️ kan gemakkelijk worden gebruikt, zelfs in de regen
👌 geen installatiekosten en geen extra inspanning
📱 extra bediening via app mogelijk
☀️ veel meer slimme functies zoals fotovoltaïsch opladen zijn mogelijk!
NRGkick is een product van Dinitech gedistribueerd door EV-Quip
Vragen? Contacteer ons: +32 11 81 82 18 - contact@ev-quip.be